onsdag 26 maj 2021

Extra mycket regn

I maj månad har det varit vått på kolonin. Regnet har flitigt fallit över stad och koloniområden. Så pass att inga nyplanterade växter har behövt få extra vatten. Det har faktiskt varit så mycket nederbörd att det känts olustigt att åka till koloni bara för att bli kall, blöt och fuktig. Visserligen hänger det på kläderna, men nog minns jag ännu sedan barndomen hur olustigt det var att känna droppar innanför kragarna och till och med få imma på glasögonen.

Regnkläderna har inte längre köpts för att man ska klara att leka och jobba utomhus, nej snarare för att skyla innekläderna under kortare förflyttningar. Mest använt är paraplyerna. De är inte så lätta att bära om man samtidigt ska påta i jorden. En sydväst vore fint i vått och torrt, de skyddar mot sol och regn, ja till och med blåst. Ett partytält tror jag kunde göra susen. Sådana går ofta att flytta på så man kan hålla sig hyfsat torr under planteringsbestyren för att sedan tas bort så att allt där blir vattnat från höga höjder.

Det märks redan på parkeringen utanför koloniområdet att vädret inte faller så många på läppen. Det är nästan tomt där. Men skymtar solen fram är det som trolleri. Bilar och cyklar svärmar omedelbart runt området. Det ständiga bärandet tar vid. Skottkärrorna vid ingångarna tar snart slut. Träd och buskar, blommor och gödning, jord och virke, kaffekorgar och mat, allt fraktas in till de olik lotterna. Snart sätter enstaka trimmers igång. Gräsklipparna får vänta eftersom det går trögt att klippa de genomblöta tuvorna. Kaffedoften letar sig då fram mellan stugor och träd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

FN behövs

På denna utomordentligt succéartade blogg kan jag publicera ett inlägg och 24 timmar senare är det förmodligen fortfarande oläst. Trycket tr...