Lunch på kolonin innebär att det ska bäras kyllådor och mycket annat. Men att äta lunch med vänner i en grön oas är mödan värd. Så här års dignar kyldiskarna av kassler. Själv föredrar jag den en aning bräckt eller sparsmakat grillad, även om den går att äta som den är. En potatissallad gjord på finskuren färskpotatis, olja och skånsk senap ger omväxling till alla vita potatisröror. Till det fungerar en enkel grönsallad med gurka, små tomater och salladsblad fint. Som ett alternativ kan tänkas färsk finriven vitkål med en aning citronolja över. Friskt och fräscht.
Ett fruktfat som extra tilltugg är bara så bra. Då behövs inte mer än några jordgubbar, vindruvor melonskivor. Mätta och belåtna blickar vi ut över vårt lilla gröna hörn av världen. Fågelsången vibrerar och från en avlägsen dunge hörs näktergalen briljera. Samtalet går inte i raketfart, nej kommentarerna och synpunkterna får god tid på sig. Tid finns och öppnar för goda reflektioner och nödvändig eftertanke. Att tempot sjunkit tillskriver jag helt kolonins lugnande inverkan. Inte ens myggan kan då irritera...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar