måndag 19 juli 2021

Så kan man också göra på en koloni

Gångarna är rensade... på ena sidan lotten. Eftersom vi har hörntomt måste vi rensa 2 gångar. Ett tips som tycks vara bättre än att ösa på salt är att använda utspädd ättikssprit. 12 kr litern för 12-procentig sprit på ÖB. De som kan handla hos grossister kan hitta 10-procentig ättikssprit på 10-liters dunk för ca 78 kronor. Gräset i gångarna dör av att bli vattnade med den utspädda spriten. Men särskilt varma dagar dunstar det oerhört fort så det är bäst att vattna flera gånger med den för ogräset så fatalt dödliga brygden. 

Krusbären börjar mogna och det är tid att skörda de mest långtgågna bären. Hallonhäcken producerar färdiga bär varje dag så det är bara att vara tålmodig och plocka av de finaste och rödaste bären var dag. Vi fryser in hallonen för att använda dem vid senare tillfälle. Till exempel i en Romtopf.

Idag läste vi en artikel i Aftonbladet om alla måsten som jagar och stressar oss. Vi tog helt enkelt fler och längre pauser, så långa att arbetat blev en bisak och vila huvudsysslan. Det kan man vänja sig vid som en nybliven pensionär sa om att slippa gå till jobbet. I skuggan av äppelträdet, det är skönare än det låter, slog vi oss ner och bara tog det lugnt. Så kan man också göra. På en koloni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

FN behövs

På denna utomordentligt succéartade blogg kan jag publicera ett inlägg och 24 timmar senare är det förmodligen fortfarande oläst. Trycket tr...