måndag 12 juli 2021

Trädgårdsprogram och verkliga små trädgårdar imponerar

Trädgårdsprogrammen har i många år gjort stor succé både i radio och i TV. Dör har  det gått att lära sig och samtidigt le en smula åt försök som inte gått så bra som tänkt. Igenkänningen har varit stor trots att en del trädgårdsfrågor som avhandlats inte hat bäring på allas små odlingslappar. Ett och annat har gått att snappa upp och tillämpa även i liten skala.

Tusentals kolonister har genom åren blivit skickliga trädgårdsmästare över egen lott. Där har det flödat över och färgpaletterna har lyst upp omgivningarna. Själv tar jag ibland en tur förbi andras kolonilotter för att beskåda skönhet och odlingsnit. Det surrar i huvudet av alla intryck. En sådan där gul lilja som har så intensiv gul kulört vill jag ha. Vinbärsbuskar på rad är inte att förakta. Smala hallonhäckar, några med gula (!) hallon, underlättar plockningen, vår gjordes för bred för bara någon vecka sedan. Smultron och jordgubbar frodas!

Det finns lotter där ingenting egentligen odlats men där allt förfinats för ett erbjuda njutning, lugn och ro. Vilken dröm att sitta där och dricka kall flädersaft blandad med kolsyrat sk bubbelvatten. Andras hantverksförmåga imponerar också. Det snickras och byggs, byts tak och verandor. Nu går jag hem och kikar i några kataloger över växter och verktyg. Allt tycks möjligt. För en kort stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

FN behövs

På denna utomordentligt succéartade blogg kan jag publicera ett inlägg och 24 timmar senare är det förmodligen fortfarande oläst. Trycket tr...