fredag 21 maj 2021

Törsten får inte bli outhärdlig

Gräset fick stå i fokus idag. Nu klipptes det så kort att det kunde liknas vid snagg. Men motstånd gör även gräset. Det bevarar massor av fukt för att försvåra klippningen. Därtill smyger mossor sig in i i gräsmattan. Och mossor kan man inte kortklippa hur man vill. Det går trögt som om det fanns gröt i maskineriet.

Maskrosorna hade återvänt trots att de var helt avlägsnade för 3 dagar sedan. Gula blommor sprider sig överallt. På väg till koloni hade till och med alla pingstliljor börjar skymmas av gulla blommor. Maskrosor översköljer bygden. Det är snart tid för en nationell kampanj att bekämpa maskrosorna som med sina listiga fallskärmar som sprider frön så att vi får en luftburen smitta. Inte ens distans hjälper för att bekämpa dem. 

Vi glömde att vattna innan vi lämnade kolonin. Törst är inte roligt att uthärda. Inte ens för växter och särskilt inte för små späda plantor. Imorgon kommer de att flämta: vatten, vatten. Väderleken ska inte hjälpa till med att sprinkla vätska över våra lotter. Vi får helt enkelt masa oss ner och se till att törsten inte bli outhärdlig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

FN behövs

På denna utomordentligt succéartade blogg kan jag publicera ett inlägg och 24 timmar senare är det förmodligen fortfarande oläst. Trycket tr...