måndag 14 juni 2021

Sill och potatis

Sill och potatis är en oslagbar kombination när man ska äta på kolonin. Färskpotatis naturligtvis som transporterats från Skåne till oss häruppe kring Örebro. Sjöfolket kryddsill med ryggraden kvar var en läcker upplevelse, också den från södra Sverige. Därtill en inlagd sill från Klädesholmen där man nu för tiden är upptagen med diskussioner om 300 vindkraftverk i havet.

Gräddfil och gräslök förhöjer förstås rättens kvalitéer. Gärna ett danskt rågbröd, smör och en stark ost kan också bli ett bra komplement. Igår drack vi Carlsbergs alkoholfria öl därtill vilket fungerade utomordentligt. Självfallet skulle någon mersmakande IPA utan alkohol kunnat förhöja totalupplevelsen en smula, men det behövdes egentligen inte. Vädret, miljön, fåglarna och gästerna förstås samverkade till det bästa. Gemenskapen runt en sillbit med mera inbjuder till fina samtal! Enstaka mygg viftades bara bort, som sig bör.

Att diskens sedan är ett hantverk på kolonin innebär att man förstår vilka kulinariska fröjder man njutit. Bra så!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

FN behövs

På denna utomordentligt succéartade blogg kan jag publicera ett inlägg och 24 timmar senare är det förmodligen fortfarande oläst. Trycket tr...