torsdag 17 juni 2021

Sol och värme, igen

Sol och värme har än en gång hjälpt, tvingat och lockat mig att koppla av. Att arbeta med att rensa bort gräs mellan plattor blir orimligt i hettan. Några tag med redskapen så sprutar svetten fram. Bättre att vänta så att det blir moln och lagom sval temperatur. Själva jobbet förbereddes genom att dränka mellanrummen mellan plattorna, de som inte syntes för all växtlighet, med utblandad ättikssprit. Det gröna vissnade och blev torrt och brunt på nolltid. Då blir det lättare att sprätta bort det fnösketorra så att plattorna friläggs och återfår sin forna glans.

Nu skulle det ha funnits ett soldrivet kylskåp i stugan. Ingen el finns indragen så vi behöver tappa solen på lite energi. Kanske blir det svalare då? Hur som, en iskall dryck skulle sitta fint en dag som denna.

Eftersom det inte går att arbeta i landen finns det bara ett par alternativ. Det är möjligt att rigga upp ett stort parasoll, ett solskydd, och fortsätta rensa lite längre. En annan möjlighet är att ta tag i sådant som behöver göras på husets skuggsida eller inne i den lekstugestora byggnaden. Målning måste bättras på. En dörr behöver tvättas ren. En balustrad måste målas. Men, lyckligtvis nog så det går alltid att fälla ut vilstolen under äppelträdets skugga, den bästa platsen för att tänka ut kommande åtgärder. Vilsam planering. På så vis tänker vi ofta efter före.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

FN behövs

På denna utomordentligt succéartade blogg kan jag publicera ett inlägg och 24 timmar senare är det förmodligen fortfarande oläst. Trycket tr...