torsdag 5 augusti 2021

Tomater tänker inte som vi

I krukor som står överallt på kolonin dras det upp tomater.  Små äpplen, som en 3-åring kallade dessa ännu gröna frukter i väntan på rodnad. Vi ovana kolonister vill gärna se nyttan med kolonin så vi räknar de mognande tomaterna, för att se att plantorna ger god avkastning, och får dem just nu till över femtio. 

Tomatplantorna som började sina begränsade liv som frön har velat och vacklat hela sommaren. Ska de växa vidare eller vissna bort? Blad efter blad som gulnat och torkat har fått knipsas bort. Vatten har de fått så de flesta andra växter skulle storkna, men då trivs de tydligen. Daglig dusch, ja flera om dagen som vore de tonåringar, är vad de kräver.

Det går knappast att tro men OS-fotbollen påverkar vår vistelse på lotten. Idag ska det ätas lunch där men tiden har fått ruckas på eftersom fotbollsdamernas match är ändrad från 04.00 till kl 14.00, tror jag. Tidig lunch med andra ord och sedan en snabb färd hemåt för att denna ljuvliga dag prioritera att sitta inomhus i lägenhetens mörkaste rum och stirra på TV-skärmen. Tur att tomaterna inte tänker som vi.

1 kommentar:

  1. För den som inte följer tomater är känslan odelad inför att krypa ihop inför TV-skärmen mitt på dagen denna dag.

    SvaraRadera

FN behövs

På denna utomordentligt succéartade blogg kan jag publicera ett inlägg och 24 timmar senare är det förmodligen fortfarande oläst. Trycket tr...